| 

Maryjo Kębelska, Wspomożycielko, z Lourdes, z Fatimy z Medjugorie, Niepokalanie Poczęta , Królowo Polski, najukochańsza nasza Mamo, módl się za nami razem ze święrym Józefe, i prowadź nas, ochraniaj duchowo nasze Rodziny. 

Modlitwa o wielkiej mocy , do Maryi Kębelskiej: 

Maryjo, Matko Boga i ludzi, od wieków wsławiona w cudownym wizerunku w Wąwolnicy, oto dzisiaj w sposób szczególny oddaję się Tobie w macierzyńską opiekę i obieram Cię za Opiekunkę i Przewodniczkę w drodze do Ojca Niebieskiego. W trudzie pogłębiania przyjaźni z Bogiem wypraszaj mi u swojego Syna, Jezusa Chrystusa, niezbędne łaski. W chwilach utrapień, doświadczeń i próśb przybądź mi z matczyną pomocą. Spraw, abym kiedyś Cię ujrzał w niebie, dziękując za Twoje prośby i wstawiennictwo zanoszone do Twojego Syna za mną podczas mojej doczesnej pielgrzymi na ziemi.  
    Amen 

Modlitwa do św. Szczepana 

Święty Szczepanie, 
Ty odważnie broniłeś prawdy, że Jezus Chrystus jest jedynym Mesjaszem i Zbawicielem, 
Ty pod gradem kamieni modliłeś się nawet za swoich prześladowców. 
Wstaw się, proszę, za mną przed Bogiem, abym każdym swoim słowem i czynem potwierdzał wiarę w Jezusa oraz potrafił miłować wszystkich, nawet moich nieprzyjaciół. 
Przez Chrystusa naszego Pana i Zbawiciela. 
Amen 

_________________ + Z Bogiem i Maryją. 

|